Mi Cariño

 

Mi Cariño 8,5 jaar

Onze eerste vliegende galopwissel aan de hand.

 


Mi Cariño 7,5 jaar

Filmpje van de squire test behaald in augustus 2010


Mi Cariño zeven jaar

Cariño is de laatste tijd erg vooruit gegaan. Hij kende alle zijgangen al in stap en draf in het voorwaarts neerwaarts en enkele passen halfsteps al. Als deze zijgangen in ontspanning en met gemak worden uitgevoerd kan je er vanuit gaan dat het paard zodanig is rechtgericht dat je kunt gaan werken aan de verzameling. Door de halfsteps worden de achterbenen meer belast en leert hij op een correcte manier te verzamelen. De achterhand zakt doordat de achterbenen meer buigen en daardoor wordt het borstbeen gelift (relatieve oprichting, in plaats van absolute oprichting). Op het filmpje zie je de halfsteps met enkele passen richting de piaffe. Door deze oefening wordt hij sterk en kan hij ook gedragen en bergopwaarts in galop aanspringen. Dit hebben we ook veel geoefend en gaat al erg goed. Door de galop aan de hand te oefenen is dit nog meer verbeterd en kan hij veel meer gedragen galopperen. 

Januari 2010: Halfsteps met enkele passen piaffe aan de hand

  

1 april 2008 - Slechte grap
Het was een moeilijke beslissing die ik zo lang mogelijk heb uitgesteld, maar 1 april is het gebeurd. Carino is gecastreerd. Het was een moeilijke beslissing, omdat hij als hengst heel makkelijk en handelbaar was. Hij is als hengst ontzettend oplettend, stoer, fijngevoelig en werkwillig. Mijn grootste angst was dat dit na de castratie minder zou worden. De redenen waarom ik uiteindelijk toch besloten heb om het te doen waren:

samen

Inmiddels is het twee weken geleden en Carino is goed hersteld. Er waren geen complicaties en hij staat lekker met zijn vriendje op de wei, daarvoor was het te doen.

Mi Cariño vijf jaar

Werkpiroutte in stap aan de hand

Appuyeren in stap


Travers in draf op de volte


Mi Cariño viereneenhalf jaar
We hebben een begin gemaakt met het rijden op kandare, gecombineerd met de kaptoom. Ook rij ik regelmatig op een barebackpad om goed te kunnen voelen welke spieren hij aanspant.

schouderbinnenwaarts travers renvers

Boven: Schouderbinnenwaarts, travers en renvers
Onder: Appuyeren en werkpiroutte in stap

Appuyeren werkpiroutte

Mi Cariño vier jaar
Mi Carino
28 maart 2007

Omdat andalusiers later groeien dan andere warmbloedpaarden wilde ik wachten met galopperen tot hij vier was. Op zijn vierde verjaardag hebben we voor het eerst gegaloppeerd (aan de longeerlijn). Weliswaar in contragalop, maar hij was ontzettend braaf en kwam op zit en stem goed terug.

Mi Cariño drieënhalf jaar

Mi Carino
Voor het eerst los in de bak

Doordat hij vanaf dag één geleerd heeft om in correcte buiging en voorwaarts neerwaarts te lopen, doet hij dit onder het zadel ook makkelijk. We rijden veel voltes om de spieren aan beide kanten even sterk te maken en zijn begonnen met de schouderbinnenwaarts, om de buiging van het binnenachterbeen te trainen.

September 2006 - APTO gekeurd
apto keuring

Cariño is goedgekeurd als dekhengst, hiervoor kwam een keurmeester uit Spanje over. Hij was precies 1.61 hoog en 1.61 lang, een perfect vierkant paard dus.

Mei 2006, Mi Cariño drie jaar.
Mi Cariño heeft 14 dagen bij Marijke de Jong van Paardenbegrijpen gestaan om zadel- en ruitermak te worden. Dit gaat allemaal stapje voor stapje, zodat hij ontspannen overal aan kan wennen en geen vervelende ervaringen opdoet. Tijdens het hangen en zitten bleef hij ontspannen en droeg mij op een ontspannen rug.


Carino Carino
De eerste keer hangen en zitten; Mi Cariño met ontspannen bovenlijn.


Begin 2006, Mi Cariño tweeëneenhalf jaar.
Als voorbereiding grondwerk van Emiel Voest. Hij leert niet tegen de druk in te gaan, maar hiervoor te wijken. Met deze simpele oefeningen is de basis gelegd voor het verdere werk.

carino  Mi Carino
Het begint met vertrouwen

Mi Cariño is een PRE (Pura Raza Española) hengst geboren op 28 maart 2003. Hij is onderdanig, braaf en ontzettend vlug en slim, waardoor je erg snel moet kunnen reageren. 
Cariño is het eerste paard dat ik zelf zadelmak gemaakt heb en ingereden volgens dit principe.

Carino
Mi Cariño 2 jaar.