Benson

Benson
Benson is een KWPN ruin geboren in 1995. Ik heb hem gekregen toen hij 4 jaar was. Met Benson heb ik ervaren hoe je toch de eerste prijs kunt winnen in de ring en tegelijkertijd je paard kapot kunt rijden. Door hem ben ik gaan inzien dat dressuur er is voor het paard en het paard niet voor de dressuur. Inmiddels geniet hij van zijn verdiende pensioen en soms maken we nog een buitenritje met hem wat hij prachtig vindt!

Sinds september 2009 staat hij bij Landschapsstal Lenferink. Dit is een HIT-actief stal. De paarden staan in een kudde van ongeveer 25 paarden. Ze hebben een band met een chip waarop staat hoeveel brok en hooi ze per dag mogen hebben. Dit voer kunnen ze in een aantal keren per dag ophalen. Het komt er dus op neer dat de paarden de hele dag door (24u) kleine beetjes eten, zoals ze dat in de natuur ook doen. Ze hebben een binnenplaats met 'matrasjes' om zacht en beschut te slapen, een gedeelte met zand, een verhard gedeelte en hectares vol met lekker gras.
Hier is hij 'paard' in de meest natuurlijke manier in een groep vol vrienden. Dit is naar mijn idee de manier om je paard zo natuurlijk mogelijk te houden. Klik hier voor foto's van de landschapsstal.