Training in Denemarken

25-09-2011

Deze week zijn Mi Cariño en ik weer een weekje trainen bij Bent Branderup. 

Mi Cariño heeft zich erg goed gehouden tijdens de reis. Het spannendste is altijd de boot. Hier staan we toevallig naast de trein (!) die ook meegaat op de boot. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste les gaat altijd over de zit. De zit is immers het belangrijkste middel om met je paard te communiceren. Pas als je zit goed is gaat hij over op het geven van de hulpen (les 2).

De zit van de ruiter moet ten alle tijden synchroom lopen met de beweging van het paard. Met je zitbeenknobbels kun je de "voorwaarts neerwaarts en terug omhoog" komende beweging van het achterbeen voelen. De zitbeenknobbel aan de holle kant belast je altijd iets meer dan aan de bolle kant, zodat hij deze kant mooi kan rekken en ontspannen. Belangrijk is dat je binnenbeen nooit naar achteren werkt (met de haren mee) omdat je zitbeenknobbel anders wordt gelift en daardoor het gewicht op de buitenkant gooit.

Tijdens de 4e les heb ik de werk aan de hand- test gedaan. Dit is de laatste stap voor de ridderproef.
(Eerst doe je de squire test, daarna de longetest, de grondwerk/handwerk test en daarna de ridderproef)Onze eerste vliegende galopwissel aan de hand.


 

En na hard werken hoort ook wat ontspanning. Op slecht 20 minuten afstand ligt een kilometers lang zandstrand. Het zonnetje scheen, dus het was een mooie dag voor de eerste kennismaking van Carino met water. Hij vond het heel apart, maar kon er later ook wel van genieten!
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« Nieuws overzicht