Training in Denemarken

07-06-2011Afgelopen zondag ben ik samen met collega instructeur Ylvie Fros en onze paardjes afgereisd naar Denemarken. Hier gaan we een week trainen bij de grootmeester in de Academische Rijkunst Bent Branderup.

De paarden kenden elkaar al en hadden steun aan elkaar tijdens de reis. We hebben er in totaal 9 uur over gedaan, inclusief de overtocht met de boot. Op de boot hield Mi Cariño zich erg goed, ondanks dat hij dit de vorige keer nog best spannend vond.

De eerste les staat altijd in het teken van 'kijken'. Je laat dan zien hoe je dagelijkse training eruit ziet en Bent heeft dan een idee van het niveau van de combinatie, hij ziet wat er goed gaat en wat er beter kan.
Nadat we 's middags met 27 graden nog heerlijk aan het strand hadden gelegen begon het 's avonds heel hard te onweren en te regenen...

Dinsdag was de tweede les, hierin was vooral aandacht voor mijn zit. Je zit is het deel van je tenen tot je zitbeenknobbels en alles daartussen. Het is erg belangrijk om elke pas synchroom met de beweging van je paard te zijn, dus net zoals het paard zijn achterbenen beweegt moet onze zitbeenknobbel meegaan in dat ritme, dus voorwaarts neerwaarts en terug omhoog. Ook tijdens het geven van een beenhulp moet je dit ritme niet verstoren door je been op te trekken waardoor je het zwaartepunt naar de buitenkant verplaatst. 

Woensdag stond in het teken van verzameling. 

 

 

 

 

 

 

Donderdag hebben wij de longetest behaald! In de longetest laat je het ondertreden, voorwaarts neerwaarts en de lengtebuiging van je paard zien. Tevens moet je paard gehoorzamen op je stem en fysieke hulpen. Daarbij laat je overgangen stap-halt-stap, draf-stap-draf en draf-halt-draf en enkele passen galop zien. 
De longetest is de test tussen de squire-proef en de ridderproef, waarin je laat zien dat je je paard in de basis goed kan opleiden. De volgende stap is dus de ridderproef....;)


 
En omdat ik zo trots ben op mijn lieve paard krijgt hij een hele dikke kus!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ik kreeg er ook één van Cariño terug ;)

 

 

 


 

« Nieuws overzicht